måndag 9 februari 2009

Kristen homofobi

Det är alltid lika spännande att se hur många religiösa människor på något sätt känner sig hotade av att homosexualitet blir mer och mer accepterat i samhället. Läste idag ett blogginlägg av den kristna fanatikern Jörgen Milton som i sin blogg beklagar sig över hur hela samhället tvingas vika sig för de homosexuella. Han tar ett tydligt ställningstangande emot att de ska få adoptera barn och ingå äktenskap. Han hävdar vidare att det är en kränkning mot de kristna.

Trångsyntheten i hans åsikter och påståenden ser man nog bara hos religiösa fanatiker. Att tillåta homosexuella att ingå äktenskap och adoptera barn är inte en kränkning mot kristna, det är en upprättelse för homosexuella. Vilken sexuell läggning människor har ska i alla sammanhang vara irrelevant, och om det är irrelevant så ska alla ha samma rättigheter/skyldigheter oavsett sexuell läggning.

När jag läser det Jörgen Milton skriver blir jag mer och mer rädd för vilka åsikter som vissa religiösa ledare indoktrinerar i människor som inte tänker kritiskt. Många av hans tankar och idéer ligger nämligen väldigt nära de åsikter som många nazistiska grupper har, skillnaden är att när det kallas religion så reagerar inte gemene svensk i samma omfattning och det verkar tydligen även vara lagligt att kränka så länge som man kan hävda att det är en del av sin tro. Om exempelvis en restaurangägare skulle neka homosexuella människor att äta på restaurangen skulle ägaren troligen bli anmäld och ställas inför domstol, men hittills har jag inte hört talas om någon präst som blivit ställd inför domstol för att han/hon vägrat viga ett homosexuellt par, även fast det finns många sådana präster i Sverige.

Jörgen Miltons underbara syn på homosexuella kan du läsa om i hans blogginlägg som du hittar här: http://www.nogg.se/blogg.asp?idBlogg=778531&intShowMenu=a1&idHomepage=3202&idBloggCategory=2936

4 kommentarer:

  1. Du kan inte jämföra en restaurang med en religiös handling. Restauranger räknas som någon form av public service, och har därför regler kring diskriminering.

    Jämför hellre homosexuell vigsel med att köra Honda i HD-klubb. Vissa tycker det är okej, andra inte. Det är upp till varje klubb att avgöra om du får vara med.

    Jag (som kristen och heterosexuell) tycker att det är helt okej att homosexuella viger sig, även i kyrkan. Däremot tycker jag det är kränkande (mot homosexuella) när folk söker uppmärksamhet genom homosexuella handlingar.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med till viss del här, man kan ifrågasätta varför homosexuella önskar vara med i en kyrka som inte är intresserade av dem. Att borgerlig vigsel inte anses som ett fullvärdigt alternativ tycker jag är tragiskt. Men
    jämförelsen med kyrkan och HD-klubben stämmer inte, för inga HD-klubbar går på allvar ut och säger att det är en synd inför gud att köra honda.

    Jämförandet hondaägare, homosexuell och HD ägare , heterosexuell var för övrigt ganska humoristisk. Klart fastställda stereoyper.

    SvaraRadera
  3. HD-klubben refererar naturligtvis inte till Gud, men kör du Honda är du inte välkommen.

    Även i HD-världen har jag sett mer frisinnade exempel. Har faktiskt träffat en kille med Honda på en HD-klubb nyligen. Han blev ganska retad, men han var välkommen iallafall.

    SvaraRadera
  4. Min pappa kör Honda

    SvaraRadera