onsdag 11 februari 2009

Gud är schizofren

Bo Wallerstig skrev igår en insändare till metro som handlar om något jag själv tänkt på många gånger... Hur kommer det sig att påven och den svenska ärkebiskopen har skilda meningar om homosexualitet? Påven tycker att homosexualitet är vidrigt och ett hot mot mänskligheten, medans ärkebiskopen inte ser något problem med homosexualitet. Båda två behärskar förmågan att kunna prata med gud, så varför ger gud dem olika svar?

5 kommentarer:

  1. Enligt ofelbarhetsdogmen som fastslogs av katolska kyrkan vid första vatikankonciliet 1870 är påven ofelbar i tros och moralfrågor. Uttalanden av påven är förpliktande för hela katolska kyrkan.

    SvaraRadera
  2. Men Påven representerar Katolska kyrkan och Ärkebiskopen representerar Protestantiska kyrkan

    SvaraRadera
  3. Sant, men de företräder väl samma gud? som ger dem olika värderingar i frågan?

    SvaraRadera
  4. Oavsett vad de tillhör för kristen rörelse så påstår sig båda kunna ha kontakt med gud. Det innebär att antingen så ljuger någon av dem, eller så finns det två gudar, eller så väljer gud att skapa motsättningar människor emellan och skapar medvetet konflikter...

    SvaraRadera
  5. "När en man ligger vid en man, så som en man ligger vid en kvinna, är detta synd och ska straffas med döden" står det i gamla testamentet. Vi får förstå här att det är människor som har skrivit bibeln, inte Gud. De regler som beskrivs i bibeln är inte längre aktuella, utan speglar det liv man levde vid den tid då gamla testamentet skrevs.

    Att välja att tolka allting bokstavligt, och som guds regler ger många konstiga situationer. Titta på muslimer som inte dricker alkohol (för det säger koranen att man inte får) men röker hash (för hash står det inget om).

    Nej, de tio budorden är guds regler för människorna. Eftersom de tydligen kan vara svåra att förstå, så kompletterade Jesus detta med "den gyllene regeln", dvs allt vad du vill att människan ska göra mot dig, det skall du också göra mot henne.

    SvaraRadera