onsdag 18 mars 2009

Påven: Kondom sprider AIDS

Jaha, så har det hänt igen. Religiösa kristna fundamentalister - i det här fallet självaste Påven - har yttrat sig i kondomfrågan och beskyllt kondomen för att sprida AIDS.

Det var under ett besök i Kamerun som påven sa:
Problemet (aids) kan man inte komma till rätta med genom att dela ut kondomer. Det förvärrar bara problemet.
Hela uttalandet är så otroligt korkat att jag ibland hoppas att det faktiskt finns ett helvete, där Påven och hans följeslagare kan tillbringa sin tid efter livet på jorden är slut. Det är två saker som gör att jag undrar om de drar lott borta i vatikanen om vem som ska få bli Påve och därmed ledare för en av världens största rörelser:
  1. Argumentet i sig är helt ogrundat. Det finns INGET som visar att folk som använder kondom skulle vara mer i riskzonen för aids än de som har oskyddat sex, utan allt visar snarare tvärt om.
  2. Påven står för avhållsamhet, vilket i sig faktiskt är en lösning på aids. Men varför väljer han att beskylla kondomen, istället för att framhäva sin egen lösning; Avhållsamheten? När präster, biskopar och påven sprider rykten och falsk fakta om kondomen så leder inte det till att folk automatiskt slutar ha sex. Det leder till att folk slutar ha skyddat sex.
Ett intressant faktum är dock att i den delen av världen där den katolska kyrkan varit mest framgångsrik under de senaste 50 åren, Afrika, är också den delen av världen som har störst problem med aids. Hur många fler ska behöva dö pga felaktig information från kyrkan innan de inser att de måste tänka om och byta taktik? Jag hoppas att Påven själv inser hur många liv han har på sitt samvete innan han själv dör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar