onsdag 18 mars 2009

Finns det andra gudar enligt kristendomen?

"Du skall inga andra gudar hava jämte mig."

Eftersom det är skrivet i jag-form, så får vi anta att det ska vara guds egna ord som är nerskrivet i de 10 budorden. Ska vi då tolka det som att gud säger att det faktiskt finns fler gudar, och att vi inte får dyrka någon av de andra?

Om den kristna guden var den enda guden så kan man tycka att det inte borde vara så svårt för en allsmäktig och allvetande gud att slå hål på alla andra fantasier som människor har om vilka gudar som finns. Och därtill göra det uppenbart att gud finns så inga tvivel råder om vem som skapat allt och vem vi ska tillägna vår tro till.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Det finns bara en Gud enligt Gud. På många ställen i Gamla Testamentet talar Gud genom sina profeter om att Israeliterna inte ska dyrka andra Gudar som i själva verket inte är riktiga gudar. Så visst referar han till andra "gudar" men han säger också att dessa "gudar" inte är riktiga gudar. Dessa gudar är skapade av människan. Dessa skulpturer och statyer etc är skapade av hantverkare och har inget liv. Så så är det enligt Gud. Fortsätt läs bibeln. Ha det gött!

    SvaraRadera