fredag 5 juni 2009

Muslimerna är Islam

Såg SVTs program Existens för en vecka eller två sedan. Det handlade om föraktet mot Islam och muslimer, och de hävdade att problemet grundade sig i att folk inte kunde särskilja på Islam och muslimer, utan klumpade ihop begreppet.

Jag kan mycket väl hålla med om att många klumpar ihop begreppen, men är det verkligen det som är problemet? Och är det verkligen något fel med det?

Religionen Islam är ingen naturlag, och tillskillnad från tex tyngdlagen så skulle Islam inte finnas om inga anhängare fanns.

Islam blir det muslimerna gör det till. Och man borde absolut kunna ställa muslimerna till svars för det islam och dess religiösa texter förespråkar. De väljer aktivt att tro på och förespråka sina skrifter PRECIS på samma sätt som Reinfeldt väljer att tro på och förespråka Moderaternas valmanifest, eller på samma sätt som kommunisterna väljer att förespråka det kommunistiska manifestet.

Så på samma sätt som vi har rätt att ifrågasätta varför vår statsminister har de åsikter han har och varför hans parti har de åsikterna han har så har vi rätt att, och vi bör också, ifrågasätta varför muslimer, kristna, judar, scientiologer och alla andra som har åsikter och som förespråkar skrifter som har politiska och moraliska innebörder varför de tror som de gör och varför de väljer att förespråka de skrifter som de förespråkar.

2 kommentarer:

  1. Visst, det finns en viss skillnad mellan det italienska höger som alltmera börjar ha Mussolini nära hjärtat /se (http://www.commondreams.org/headlines03/0912-05.htm) och vår kära premiärminister. Likaså finns det skillnad mellan kristna i Bushistan (söder mm), Mellanöstern och Sverige. I islam handlar det också om prioriterings- och tolkningsfrågor av heliga skrifter i likhet med andras manifetser, lagar, regler normer osv. Och visst är muslimer Islam… och alla andras tro manifesteras i deras handlingar… .. I jämförelse med vad alla andra ideologier (speciellt de ateistiska) har gjort under historiens gång mot mänskligheten …. är jag mycket stolt att vara muslim. Även idag… Att vissa har bättre PR möjligheter osv. har inget med fakta, statistik dvs. sanningen att göra. Å andra sidan, enligt de heliga skrifter kommer de ”troende” att delas i mer en 70 grupper varav bara en kommer till paradiset. Alltså även bland muslimer verkar de flesta kommer inte vara ”godkända”…. så visst många har iklätt sig i muslimska dräkter idag .. Speciellt har andra regimer (ideologier) tagit beslag på de flesta av sk. ”muslimska länderna” i form av stöd till diktaturerna pga. natur resurser... och det gör ”Er” till det ni är…
    Trots detta har muslimer under historiens gång skadat mänskligheten mindre än kristna, höger, vänster och många andra… särskilt än ateister.
    Styrs Egypten av muslimer? Styrs Saudisk politik av muslimer? Eller Libanon eller..eller.
    Man kan visst demonisera folket i amason som kämpar om sina rättigheter till land och naturresurser… och förklara de till värsta vildar. Men vilka vill komma åt deras egendom? På vilket sätt? Det svaret hittar du säkert i den sekulära väst… i dina ”djupa” omvärldsanalys” och bland sina egna fördomar och okunskap
    Muslimus

    SvaraRadera
  2. Jag antar att du var stolt över att vara muslim när det utfärdas fatwa's mot de danska serietecknarna eller Salman Rushdie? Islam och muhammed får inte kritiseras och alla som gör de skall dö, det är verkligen en religion för ett modernt samhälle.

    SvaraRadera