måndag 20 april 2009

Förtryckt sexualitet

Jag tänkte ta upp två saker som varit i nyheterna de senaste veckorna
Först är våldtäkten och mordet av den 8 åriga flickan Sandra Cantu i Kalifornien. Förövaren visade sig vara Melissa Huckaby, 28 år och mamma till en av Sandras lekkamrater. Värt att notera i sammanhanget är att Melissa Huckaby arbetade som lärarinna på en söndagsskola på sin farfars baptiskt kyrka.
Det andra är att en domstol i Saudiarabien har har avslagit ansökan om att anullera ett giftemål mellan en 8:årig flicka och en man i 50års åldern.

Även om iallafall det första minst sagt är svagt anekdotbevis för min poäng så kan det i likhet med 'pedofilpräster' tänka sig att förtrycket, förnekandet och föraktet för sin egen och andras sexualtitet till slut får hemska baksidor som detta. I det andra fallet är sexualiteten fortfarande fördömd, iallfall den fria uppvisningen av den. Men sexualiteten är också totalt dominerad av patriarker med sharialagar som ger dem full rätt. Även att domstolen gjorde ett tillägg att de "gifta" inte fick ha sex före flicka kommit i puberteten så är det fortfarande helt förkastligt. Skulle Anders Eklund ha kunnat gifta sig med Engla om vi haft sharialagar i Sverige?

Artikel om äktenskapet i Saudiarabien

Artikel om mordet i Kalifornien

3 kommentarer:

  1. Det där låter ju hemskt.

    Å andra sida är Sharia begreppet missbrukad. Om man skulle tolka ordet sharia som”av Gud uppassat regelverk” så kan man säga att man har mera sharia i Sverige än i de många andra ”muslimska” länder. En islamisk regel är också att Gud hjälper m e r a
    de rättvisa ledare och länder även om de inte tillhör de troende,,. alltså om de är mer rättvissa.
    - Sharia finns också i Sverige genom de kristna normer och värderingar som är i princip härstammar från samma monoteistiska källa.,, men har kommit hit genom spridning av budskap som har kommit genom en tidigare profet.
    - Sharia finns också i Sverige och Europa som under historiens gång har tagit över en massa lagar, regler och värderingar from de då överlägsna muslimska välde och samhälle.

    En av dessa lagar har nyligen resulterat i domen i samband med Princess Diana fallet (mot journalisterna). Så sharia finns här mer än du vill se…, fast om du gräver lite så kommer du att bli förvånad.
    I Saudia å andra sida finns så många ”sjukdomar” att man ibland undrar om man kan ens kalla det sharia (Guds lag). Bl.a huvud allierade för USA i regionen ? säger det något till dig? En "sharia" som hjälper en "icke sharia" till att införa "icke sharia" där massa troende dör ....please
    Verkligen Hemskt story ---

    Muslimus


    P.S. ”Men Malaysia som har ändå kommit något närmare verkar inte vara intressant för ”sharia” kritiker. Den riktiga analysen saknas hos ateisterna.,, "djupt" som vanligt

    SvaraRadera
  2. Jag påstår absolut inte att det inte finns något gott att finna i islams sharia eller för den delen judarnas talmud. Att vi tagit del av och påverkats av dessa är självklart, men vi lever i en demokrati och med en anpassningsbar rättsväsende. Det är inte frågan om guds ord eller att försöka förstå guds vilja. Lagarna är inte statiska och oföränderliga.
    Tycker du att stater med traditionell sharia över lag är framstående länder inom mänskliga rättigheter, homosexuellas likvärdighet och kvinnans jämställdhet?

    SvaraRadera
  3. Läs - A Century of War" av F. William Engdahl ... det kanske klarnar för dig det med demokrati och mänskliga rättigheter. Du lever i en "drömvärld"...lycka till med det hela.
    M

    SvaraRadera