lördag 4 april 2009

Uttalande av John Shimkus

Republikanen John Shimkus som sitter i den amerikanska kongressen och i Miljö och energikomitten baserar sin politik på gamla testamentet. I videon nedan så kan ni se hur han anser att faran med global uppvärming inte kan vara någon fara, för gud säger så.

1 Mos 8:22

Så länge jorden består
skall sådd och skörd, köld och värme,
sommar och vinter, dag och natt
aldrig upphöra att skifta."

Shimkus anser att det är guds ofelbara ord och därför måste faran vara överdriven. Det här är en man som sitter på beslutsfattande position i ett av världens mäktisgaste länder. Hans beslut påverkar oss alla, vare sig vi vill eller inte.

http://www.youtube.com/watch?v=_7h08RDYA5E

5 kommentarer:

  1. Han har så sorgligt missuppfattat det hela. Vissa folkslag har försvunnit under historiens gång pga. sin arrogans till naturen och varandra osv. i naturkatastrofer och krig.

    Muslimus

    SvaraRadera
  2. Vad fint att vi är överrens om någonting :)

    SvaraRadera
  3. Eller hur, jag tycker att det mycket svårt med "konflikter" och är ledsen om det har kommit lite opassande kommentarer från min sida. Människa hm. som männsika :) (:

    Muslimus

    SvaraRadera
  4. Det är ett intressant ämne och jag tycker det är roligt att du drar upp lite diskussion här :)
    Lite opassande kommentarer får man tåla

    Vi diskuterar för att få insikt i varandras uppfattning av saker och ting, inte för övertyga eller tvinga på den andre sina åsikter.

    Alla kan inte tycka samma sak, vad skulle man då ha att debattera om? :)

    SvaraRadera
  5. Skrämmande att det ska sitta såna personer på såna platser.... Tjejen i bakgrunden verkar iaf tycka det är roligt det han säger. :)

    SvaraRadera