tisdag 10 mars 2009

Kyrkoval 2009

Den 20 september i år är det kyrkoval i Sverige. Du som fortfarande är med i Svenska Kyrkan (och därmed betalar in pengar i en organisation som doktrinerar och vilseleder barn och ungdomar i världen samt motarbetar vetenskapen) har rätt att rösta i valet.

Om du fortfarande är med i Svenska Kyrkan tycker jag att du ska se till att engagera dig lite i valet och lägga din röst - för du kan göra skillnad!

Genom att rösta på ett parti som tycker att politik och religion inte ska blandas kan du bidra till att religiösa föreningar förlorar förmåner som inte andra organisationer i Sverige har; tex så är Svenska kyrkan fortfarande momsbefriad och religiösa ledare har fortfarande rätt att omskära småbarn, medans alla utan tro måste låta en person med läkarkompetens göra ingreppet.

Det finns säkert massvis med sådana kyrkliga partier i Sverige som är förnuftiga och inser hur religionen skapar en korrupt politik och rättstat om de kombineras, men jag känner enbart till ett sådant parti: POSK (Partipolitiskt obunda i Svenska Kyrkan, www.posk.se).

POSK var bland annat drivande i reformen som gjorde att nyfödda barn i Sverige inte längre automatiskt blir medlemmar i Svenska Kyrkan, utan att de blir det först om/när de döps. POSK var även med och arbetade för att staten och kyrkan skulle separeras i början av 90-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar