söndag 3 maj 2009

Religion i politiken = svinslakt

Det muslimska landet Egypten har valt att besluta att samtliga grisar i landet ska slaktas, med motiveringen att man är rädd för svininfluensan. (källa: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=169330)

INGET fall av svininfluensan finns idag i hela Afrika. De flesta fallen är i Nordamerika, och några få är i Europa. Ingen utanför Nordamerika har dött av influensan. Ändå väljer Egypten, som råkar ha en muslimsk president som ogillar de kristna som vistas där, att slakta samtliga grisar i förebyggande syfte. Kristna i Egypten råkar också vara de enda som äter griskött.

Det var inte länge sedan vi hade en mycket större katastrof av liknande karaktär i Europa; Galna kosjukan. Men inte valde Egypten att ta till liknande åtgärder då trots att Galna kosjukan var bra mycket mer aktuell i närheten av Egypten...

Nej det här känns väldigt uppenbart. Grisarna blir ett vapen mot folk med fel tro i ett land där religionen har inverkan i politiken. Har kombinationen religion och politik någonsin bidragit till något positivt för samhället?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar